Media

Ajankohtaista

22.1.2018 8.45

Johanna Savunen − geologi huippupaikalla maan uumenissa

Vuosi 2017 oli TVO-konsernissa ennätyksellinen rekrytointivuosi. Uusien osaajien määrä kasvoi yli sadalla. Konserni työllistää joka vuosi myös satakunta kesätyöntekijää.

Johanna Savunen oli yksi onnekkaista kesätyön saaneista nuorista vuonna 2013. Oman työuran ennakointi muuttuvassa maailmassa on hankalaa, eikä viidennen vuoden geologian opiskelija osannut aavistaa tulevaa urapolkuaan.

- Tarkoitukseni oli palata kesän jälkeen koulun penkille ja jättää työkuviot hautumaan. Pääsin Posivalla kuitenkin heti alusta alkaen haastaviin ja mielenkiintoisiin tehtäviin. Tämä motivoi jatkamaan työsuhdetta, kun sitä kesätöiden jälkeen tarjottiin. Sillä tiellä ollaan edelleen, Savunen kertoo.

Savunen suoritti geologian opintonsa loppuun töiden ohessa. Tämä  sujui jouhevasti työnantajan kannustaessa työntekijöitään kouluttautumaan. Työnkuva vastaa Savusen opintoja erittäin hyvin; vuosien varrella Savunen on päässyt tekemään Posivalla monia erilaisia töitä esimerkiksi  geologiseen kartoitukseen liittyen. Tämän lisäksi hän on koordinoinut erilaisia tutkimuksia. Nyt hän työskentelee käytetyn polttoaineen loppusijoitusreikien mittausmenetelmien kehittämisessä, jossa vaatimukset ovat äärimmäisen tarkkoja.

Ainutlaatuiselle osaamiselle on kysyntää maailmalla ja kansainvälistyminen on tullut osaksi Posivan liiketoimintoja. Se on myös osaltaan tuonut Savusen tehtäväkenttään uusia tuulia. Muutokset eivät kuitenkaan ole hätkähdyttäneet nuorta asiantuntijaa, päinvastoin.

- Monipuoliset työtehtävät ja vähitellen toimenkuvaan mukaan tulleet kansainväliset kuviot ovat ehdottomasti tämän hetkisen työni parhaita puolia, Savunen arvioi.

Posivan erityisosaaminen ja jatkuvasti edistyvä työ käytetyn polttoaineen loppusijoituksen parissa takaavat, että yhtiön työntekijät saavat jatkossakin haastaa ja kehittää itseään laaja-alaisissa ja kansainvälistyvissä projekteissa. Lisäksi tarve uusille osaajille jatkuu vielä vuosia, sillä tietotaidon merkitys on yhtiön liiketoiminnalle ratkaisevan tärkeää. Siksi Posiva pitää huolta myös nykyisistä työntekijöistään ja heidän työtyytyväisyydestään.

- Olen tosi tyytyväinen, että sain aikoinaan jatkaa Posivalla kesätöiden jälkeen, Savunen päättää.

Johanna Savunen_kuva
Geologi Johanna Savunen luonnollisessa työympäristössään maan uumenissa.Palaa otsikoihinJaa artikkeli: