Media

Ajankohtaista

20.9.2012 14.35

ONKALOn teknisen tason urakkasopimukset allekirjoitettiin

Posivan maanalaisen tutkimustilan ONKALOn teknisten tilojen talotekniikan rakentamisesta on tehty urakkasopimukset.

Sopimukset käsittävät ONKALOn teknisten tilojen rakennus-, sähkö- ja LVI-työt.

Pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja sivu-urakoitsijoina LVT-Putki Oy, Rauman Sähköpalvelu Oy ja Ilmastointi Salminen Oy.

Onkalokaavio 120808 fin WEB
Sopimuksen myötä ONKALOssa 437 metrin ja 455 metrin syvyydessä sijaitseviin teknisiin tiloihin alkaa talven 2012/2013 aikana valmistua muun muassa pumppaamo, jonka kautta on tarkoitus pumpata porauksessa käytettävät porausvedet sekä vähäiset vuotovedet pois tunnelista.

Turvakeskuksessa puolestaan on turva- ja toimistotiloja, jotka on urakan myötä mahdollista varustella lopulliseen käyttöön.  Toimisto- ja turvatilat tulevat olemaan käytössä sekä loppusijoituslaitoksen rakentamisen että käytön aikana.

Rakennusurakkaan kuuluu myös henkilökuilun hissiaseman tilat, joilla valmistellaan tarvittavaa tilaa myöhemmin asennettavalle henkilöhissille.

Teknisten tilojen urakat ovat jo osittain alkaneet ja alkavat kokonaisuudessaan syyskuun aikana. Valmista pitäisi olla kesäkuun 2013 loppuun mennessä.
LVI5S urakka allekirjoitus kuva juttuun WEB
LVIS5-sopimukset allekirjoitettiin Eurajoella Vuojoen kartanon Orangeriassa 29. elokuuta 2012. Allekirjoittajina olivat (kuvassa vasemmalla) LVT-Putki Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sallila, Ilmastointi Salminen Oy:n myynti- ja huoltopäällikkö Jari Peltola, Rauman Sähköpalvelu Oy:n toimitusjohtaja
Lassi Jalonen, Posivan toimitusjohtaja Reijo Sundell, Skanska Talonrakennus Oy:n Satakunnan
yksikönjohtaja Kari Lindroos ja Posivan rakennusjohtaja Erkki Palonen.
Kuvassa myös Outi Mynttinen Posivalta (Adecco Finland Oy).
Palaa otsikoihinJaa artikkeli: