Media

Ajankohtaista

30.8.2005

ONKALOssa louhitaan toista mutkaa

Posivan ONKALO-tunnelia on louhittu elokuun loppuun mennessä 664 metriä ja tunneli on edennyt toiseen mutkaan. ONKALOn työmaa-alueen maanpäällisten osien rakentaminen on kesän aikana myös jatkunut.

- Injektointitarve on vähentynyt keväisestä, sillä kallioperä on nyt tiiviimpää, ONKALOn työmaapäällikkö Kimmo Lehtola sanoo.

Järjestyksessään kolmas pilottireikä, jonka pituus on noin 130 metriä, kairataan ONKALOn tunnelinperästä syyskuussa.

Kesällä saatiin toukokuussa osittain louhitun tuloilma- ja hissikuilun päälle kansielementti. Syksyn aikana Posiva ja SKB aloittavat kannen päältä vanhan kairanreiän KR 24:n tulppauskokeen, jossa tutkitaan kuparin ja bentoniittisaven käyttäytymistä. - Koe kestää siihen asti kunnes louhinta on edennyt koepaikalle asti.

Suuaukon tuntumaan sijoittuvan tunnelitekniikkarakennuksen vesikatto on asennettu, väliseinien muuraukset tehty ja LVIS-asennukset aloitettu. Rakennustöitä hoitaa Ville Kauppi Oy. Tunnelitekniikkarakennukseen tullaan asentamaan ajotunnelin louhintavaiheessa ja ONKALOn tutkimustilojen valmistuttua tarvittavia sähkö-, tele-, hälytys- ja viestintäjärjestelmien keskusyksiköitä, kytkentätelineitä ja valvontaan liittyviä laitteita. Rakennukseen sijoitetaan myös muuntamo, josta tulee sähkönsyöttö ONKALOon.

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: