Media

Ajankohtaista

12.1.2018 12.54

Posiva Solutionsilla takana vahva ensimmäinen vuosi

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksen asiantuntemusta tarjoavan Posiva Solutionsin liiketoiminta on lähtenyt käyntiin yli odotusten ja tulevaisuuden kasvunäkymät ovat hyvät. Posivan tytäryhtiön menestys perustuu yli 40 vuoden tutkimus- ja kehitystyöhön käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittamisessa.

Posiva on ensimmäisenä maailmassa saanut luvan loppusijoituslaitokselleen ja aloittanut sen rakentamisen. Meillä on siis paljon kokemusta ja ymmärrystä, jota myös muut loppusijoitusorganisaatiot haluavat käyttää, Posiva Solutions Oy:n Mika Pohjonen sanoo.

Posiva Solutions keskittyy käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen liittyvässä suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoiminnassa syntyneen tietotaidon myyntiin sekä konsultointiin. Posiva Solutions tarjoaa asiakkailleen loppusijoitukseen liittyviä, räätälöityjä asiantuntijapalveluja yhdessä laajan alihankkija- ja yhteistyöverkoston kanssa.

Pohjonen_Mika_PosivaSolutions

Otettu maailmalla hyvin vastaan

Projektisopimuksia on tähän mennessä tehty kymmenkunta ympäri maailmaa, ja palveluita on myyty muun muassa Tsekkiin, Kiinaan, Kanadaan ja Suomeen. Posivan osaaminen ja eteneminen loppusijoitushankkeessa ovat herättäneet myös kansainvälisten medioiden kiinnostuksen: muun muassa Wall Street Journal, Wired ja The Economist ovat uutisoineet Posivan hankkeen etenemisestä.

Suomessa Posiva Solutions toimii asiantuntijakonsulttina Fennovoiman hankkeessa, jossa kartoitetaan mahdollisia loppusijoituspaikkoja Pyhäjoella ja Eurajoella.

Posiva Solutions työllistää konsultointitehtävissä paitsi Posivan ja TVO:n, myös Posivan alihankkijoina toimivien konsulttiyritysten ja tutkimuslaitosten asiantuntijoita. Eri tehtävissä on ensimmäisen vuoden aikana toiminut 60–70 asiantuntijaa.

- Posivan ja TVO:n henkilöstö on suhtautunut myönteisesti uudenlaiseen liiketoimintaan, Pohjonen kiittelee.

- Loppusijoitusprojektissa työskentelee erinomaisen päteviä asiantuntijoita, ja Posiva Solutions pyrkii tarjoamaan heille mahdollisuuksia osallistua uudenlaisiin ja vaihtelua tuoviin, ammatillisesti haastaviinkiin projekteihin. Olen todella vaikuttunut siitä, että jo noin 40 prosentia posivalaisista on osallistunut Posiva Solutions Oy:n projekteihin tämän ensimmäisen vuoden aikana.

Kuva: J-P Paajanen

Palaa otsikoihinJaa artikkeli: