Media

Ajankohtaista

3.12.2010 13.27

Posivalaiset kertoivat uratarinoitaan Eurajoen lukiolaisille

Posivan 2.12.2010 Eurajoen lukiolaisille järjestämän geopäivän aiheena olivat viime vuoden tapaan opiskelu- ja uratarinat posivalaisten kertomina.

Tänä vuonna omasta opiskelustaan ja työurastaan olivat kertomassa tiedottaja Sari Ojala, henkilöstöpäällikkö Elisa Vahteristo, hydrogeologi Anne Lehtinen, laatupäällikkö Antti Mustonen, suunnitteluinsinööri Riitta Lehmusjärvi sekä geologi Tuomas Pere. Lukiolaiset pääsivät myös käymään tutkimushallilla tutustumassa kairaustutkimuksiin.

 

Päivän tarkoituksena oli antaa lukiolaisille käytännön esimerkkejä siitä, millaisista taustoista Posivalle on tultu töihin ja millaista työskentely käytännössä on. Samalla kerrottiin hieman eri opintosuuntausten sisällöstä. Erilaiset uratarinat saivat lukiolaiset toivottavasti vakuuttuneeksi siitä, että heidän ei vielä välttämättä tarvitse tietää, mikä heistä tulee "isona", vaan tämä voi selkiytyä myöhemmin opintojen tai työskentelyn aikana.

 

Sattuman kautta päivästä tuli kannanotto myös pakkoruotsi-kysymykseen, sillä yli puolet esittelijöistä on asustanut jonkin aikaa muissa pohjoismaissa. Esiintyjillä oli lohdutuksen sanansa myös niille, joille ruotsin opiskelu ei ole maistunut: toimeen tulee ja kielen oppii myös maassa asuessa.


tutkimushallilla2 2
Tuomas Pere tutkimushallilla kertomassa lukiolaisille kairaustutkimuksista.


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: