Media

Ajankohtaista

12.6.2009 12.06

Torikahvit Eurajoella

Lauantaina 6. kesäkuuta Eurajoen torilla järjestettyjen Posivan torikahvien keskeisenä keskustelun aiheena oli tuttuun tapaan ONKALO ja siihen liittyvät työt.

Mieltä askarruttivat, perinteitä noudattaen, muun muassa ONKALOn louhinnan eteneminen, kuparikapseleiden toimintaperiaate ja koostumus, loppusijoituksen turvallisuus ja mahdollisten tulevien ydinvoimaloiden käytetyn polttoaineen sijoitus ONKALOon.


Koleasta säästä huolimatta lämmin kahvi ja pulla pitivät mielet korkealla ja torikahvit olivatkin yleisömenestys - noin 300 eurajokelaista piipahti aamupäivän aikana teltalla kahvilla. Teltan repertuaariin kuuluivat edellisten vuosien tapaan kairasydännäytelaatikko ja pienoismalli kuparikapselista, sekä ilmakuvia Olkiluodon alueelta ja loppusijoituksesta kertova kangasjuliste. Väkeä telttaan virtasi siis tasaiseen tahtiin aamun edetessä ja myös muista aiheista, kuten sapelihammastiikereiden mahdollisesta esiintymisestä Olkiluodon alueella aikojen alussa, ehdittiin keskustella.

torikaffe 2009

Päivä oli siis onnistunut, ja runsasta kiitosta keräsivät Posivan tarjoaman kahvin ja pullan ohella myös kuntalaisille jaetut karamellit ja suurennuslasit, jotka tuntuivat tulleen monelle tarpeeseen.


Palaa otsikoihinJaa artikkeli: